AQ PT 1500C, 1500 literes fűtési puffer tároló egy szolár csőkígyós kivitelben , álló függőleges szereléssel

AQ PT 1500C, 1500 literes fűtési puffer tároló egy szolár csőkígyós kivitelben , álló függőleges szereléssel

Hajdu / Hajdu

aq pt-1500c
AQ PT 1500C, 1500 literes fűtési puffer tároló egy szolár csőkígyós kivitelben , álló függőleges szereléssel

Puffertartály, puffertároló

AQ PT…, AQ PT…C, AQ PT…C2 puffertartály típuscsalád

Az AQUASTIC puffertárolói zárt, meleg vizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak. Kialakításuktól függően hőtermelőként rácsatlakoztathatók gáz- és olajtüzelésű fűtőkészülékek, szilárd tüzelőanyagú, biomassza kazánok, szolár rendszerek, valamint hőszivattyúk. Összekapcsolhatók HMV indirekt tárolókkal, de egyes típusai közvetlenül is tudnak használati meleg vizet szolgáltatni.

A puffertartály belső felületének nincs korrózióvédelme, így csak fűtővízzel tölthető fel. A tárolók szigetelése 100 mm vastag lágy poliuretán hab; köpenyük műbőr. A köpeny és a szigetelés szerelhető, így ezeket eltávolítva állítható a tároló az üzemelési helyére.

AQ puffertartály a fűtési melegvíz tárolására!

A fűtési melegvíz tárolására kifejlesztett AQ PT…, AQ PT…C, AQ PT…C2 típuscsaládba tartozó puffertartályok alkalmazása különösen nélkülözhetetlen olyan berendezések mellett, melyek nem egyenletes mennyiségben állítják elő a hőenergiát, mint például a napkollektor, vegyestüzelésű kazán, vagy a hőszivattyú.

A fűtési puffertároló többek között arra hivatott, hogy a jelentkező különböző fűtési igényeket kiegyenlítse, nagyságrendekkel növelve ezzel az energiatermelés hatásfokát.

A puffertartályok, szerkezeti kialakításuknak, és a szerelhető köpenynek köszönhetően könnyen szállíthatók és beépíthetőek az egyes fűtési rendszerekbe. A későbbiekben pedig tartós, gazdaságos működést tesznek lehetővé.

A HAJDU Rt. beépített tárolói elit minőségű szigeteléssel rendelkeznek, ezáltal a megtermelt hőenergia meleg víz formájában, akár több napig is elraktározható a puffertartály segítségével. Ennek köszönhetően kiegyensúlyozott és szünetmentes lesz a lakás meleg víz ellátása, valamint a fűtés rásegítés.Cégünk Aquastic márkajelzéssel is gyárt illetve forgalmaz 300-tól egészen 2000 literes űrtartalomig puffertárolókat. Ezek az AQ PT típusok néhány műszaki és garanciális paraméterben eltérnek a PT típusoktól, az alacsonyabb költségszint elérése érdekében.

A legnagyobb eltérés a dupla csőkígyós kivitelnél van, itt a rozsdamentes (HMV) hőcserélő helyett egy acél hőcserélő került beépítésre. A tárolóból használati melegvíz közvetlenül nem nyerhető ki, viszont a hőtermelő berendezések nagyobb variációs lehetőségekkel alkalmazhatók együtt ezzel a termékkel. Használati melegvíz előállításhoz, önálló elektromos fűtési lehetőséggel is rendelkező indirekt tárolóval tetszőlegesen kombinálhatók ezek a tárolók.Az Aquastic puffertároló tartályhoz a szigetelést külön lehet megvásárolni.

A HAJDU Zrt. a puffertartály mindegyik típusára 3 év garanciát vállal.

  • kiváló hőszigetelés
  • ideális méretek és csonkelrendezés
  • szerelhető köpeny és szigetelés
  • opcionális elektromos fűtőpatron
  • festett tartály külső felület
  • A puffertartály típuscsaládok paraméterei
Méretek: 
Űrtartalom :1500 Liter
Átmérő szigetelés nélkül:1000 mm
Átmérő szigeteléssel :1200 mm
Magasság szigeteléssel:2235 mm
Szigetelés vastagsága:100 mm
Szigetelés anyaga:lágy poliuretán hab, műbör külső borítással
Max. üzemi nyomás:0,3 MPa
- szolár csőkígyó alsó:0,6 MPa
- szolár csőkígyó felső:-
Fűtési csonk csatlakozása:Rp 6/4"
Elektromos fűtési patron csat.:Rp 6/4"
Érzékelő csatlakozások :Rp 1/2"
Csőkígyó catlakozása:Rp 1"
Csőkígyó alsó felülete:3,6 m2
Csőkígyó felső felülete:-
Tömeg:  236 kg
Tárolási veszteség:-
Energihatékonysági osztály:-

A szigetelés külön vásárolható meg !

Mint minden weboldal, a mesesjatekok.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi tájékoztatónkban talál.